corona-update: buitensporten

Tijdens de persconferentie op 8 maart zijn er helaas weinig extra mogelijkheden aangekondigd voor het beoefenen van binnensport. Wel zijn er enkele versoepelingen op het gebied van buitensporten. Binnen N.V.C. zijn we dan ook op zoek naar mogelijkheden om het volleybal weer op te starten. Hieronder lees je wat de regels van de overheid zijn en waar wij als vereniging mee bezig zijn. 

Wat zijn de regels?  

  • Jeugdleden t/m 17 jaar mogen buiten sporten in teams, daarbij mogen zij ook wedstrijden spelen tegen teams van hun eigen club. Zij hoeven hierbij geen afstand te houden. 
  • Jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar mogen op de sportaccommodatie weer buiten sporten. Hierbij hoeven zij geen afstand te houden tot elkaar. Wedstrijden zijn alleen toegestaan tussen teams van de eigen club. 
  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen op de sportaccommodatie sporten in groepjes van maximaal 4 personen, op 1,5 meter afstand. Er zijn geen wedstrijden toegestaan.  

Waar zijn we binnen NVC mee bezig?

We zijn als NVC met de gemeente en anderen in overleg wat er mogelijk is om het volleybal weer op te starten. Een belangrijke voorwaarde is dat sporten voor volwassenen enkel op een buitensportlocatie plaats mag vinden. Dit betekent dat openbare ruimtes zoals parkeerplaatsen en het grasveld naast de sporthal geen opties zijn. We zijn momenteel aan het bekijken of we van de sportaccommodatie van een andere vereniging gebruik kunnen maken. Hopelijk kunnen we daar snel meer over melden.  

We willen als vereniging graag een buitensportlocatie realiseren die voor alle leden en voor langere termijn beschikbaar is, daarom zijn we op zoek naar een locatie waar een beachvolleyballocatie gerealiseerd kan worden. Uiteraard moet hierbij ook rekening gehouden worden met praktische zaken als verlichting en veiligheid van de spullen. 

Mocht je ideeën hebben voor een locatie of ben je bereid om mee te denken over het realiseren van een buitensportlocatie, geef dit dan door aan secr@nvc-nijkerk.nl 

We hopen zo snel mogelijk met meer nieuws te komen. 

X