dames 3 nog 1 punt verwijderd van kampioenschap

Wegens de voorjaarsvakantie/skivakantie van enkele speelsters van Dames 3 werd de wedstrijd tegen VVH verplaatst. Echter hij werd verplaatst van een zaterdag naar een trainingsavond, hetgeen bij ons betekent: donderdag 21:30 uur. Daar werden we toch een beetje zenuwachtig van…. Tijdens trainingen zijn we namelijk niet echt op ons best. Na het avondeten op de bank ploffen doet nou eenmaal niet echt de motivatie stijgen om nog even lekker te gaan sporten. Dus plannen werden gemaakt om vooral dat op de bank ploffen en inkakken te voorkomen. Jolanda had een mooie oplossing, zij bakte een cake, nodigde iedereen uit op haar verjaardagsfeestje en zo moesten wij, als liefhebbende teamgenoten, om 20:00 al in de kantine verschijnen. Ja, die cake moet natuurlijk ook nog even zakken voor de wedstrijd.

Tijdens het inspelen bleek dat VVH toch echt wel een goede aanval en service had. Hmmm, niet echt geruststellend. Echter waar we 2 wedstrijden geleden nog heel zenuwachtig waren, waren we nu weer ons degelijke zelf.
Met een paar goede service series van Samentha en Sandra werd er een mooi gaatje geslagen en de eerste set veilig gesteld met 25-19.

Op naar de tweede set. Never change a winning team, maar ja in slaap vallende teamgenoten op de bank is ook niet alles. Tja, coach Ron in dubio, maar toch maar besloten tot een wisseltje op het midden. We hebben tenslotte niet voor niets 4 middens dit seizoen. Was hun midden weer niet blij mee, want die had opeens het imposante blok van Iris tegenover zich. Ze werd er gek van. Helaas heb ieder voordeel zijn nadeel, want een goed blok is een voordeel, maar dat tegenstanders dan opeens maar gaan prikken is weer een nadeel. Moet er weer gerend en gedoken worden. Maar ook dat kan dames 3, dus set 2 en 3 werden ook gewonnen.

Doelstelling van vandaag gehaald, maar als je dan toch bezig bent is het wel lekker die volledige winst binnen te halen. Ook scheidsrechter Manon was scherp deze avond, want nog een poging om de beste serveerder in te brengen werd door Manon teruggedraaid. Deze dame was al gewisseld en mocht alleen terug op de plek van haar vervangster, niet voor anderen. Chaos volgde bij VVH, er werd veel gewisseld, foute opstelling en chagrijnigheid binnen het team volgde. Prima, maakte het voor ons alleen maar makkelijker om ook dat laatste punt binnen te halen.

5 punten in de pocket, nog 1 punt te gaan om in ieder geval gedeeld eerste te worden. Maar wij gaan natuurlijk voor meer. Helaas is de volgende wedstrijd een uitwedstrijd, donderdag 4 april om 21:00 uur in Voorthuizen, maar wij hebben nu zoveel zin om kampioen te worden dat we toch echt volgende week al voor die laatste 2 punten gaan! Alle aanmoediging is natuurlijk welkom 😉 

X