dames 3 vecht zichzelf naar kampioenschap

En daar was hij dan eindelijk, de dag waarop het moest gebeuren….

De één besloot maar thuis te gaan werken om vooral niet in filestress te komen, de ander moest nog een cake bakken omdat dat de vorige keer ook zo goed werkte en Michelle bleek heel creatief met champagneglazen.

Flink op tijd vertrokken we naar Voorthuizen. En dat was maar goed ook, want in hemelsnaam, hoe traag kan een koffiezetapparaat zijn. Uiteindelijk was iedereen voorzien van de nodige caffeïne en konden we beginnen.

De tribune stroomde helemaal vol met supporters; familie en oud teamgenoten. En hun steun bleek al snel nodig. We hadden het zwaar met de sterke serve van SDS die dan opeens een meter voor je voeten plots naar de grond zakte of een zwieper naar links of rechts maakte. Frustrerend. De hele set hebben we tegen een achterstand aangekeken. Tot het eind, maar toen konden we toch een 23-19 achterstand ombouwen tot 24-26 winst! Respect voor Jolanda die ons vanaf 24-23 richting de winst serveerde.

De 2e set liep gelukkig beter, de gaten bij de tegenstander werden beter opgezocht en Karin scoorde menig punt met wat ingehouden geslagen ballen in het midden. Waar we in het veld iets rustiger werden nam de spanning op de bank juist toe. Gelukkig besloot de buitenspeler van SDS op 22-24 in het net te slaan en kon het feest beginnen. Met een “Odine-huppel” werd het kampioenschap gevierd.

Op naar de 3e set. Nooit ons sterkste punt. Nieuwe speelsters in het veld, een wegvallende adrenaline kick; noem het maar op. Je raad het al, de 3e set werd verloren. Ach, eigenlijk verdiende SDS ook zeker een setje en dan maar het liefst die 3e. Want ja, je wilt je kampioenswedstrijd toch winnend afsluiten.
En dat gebeurde gelukkig ook. Met 22-25 was het feest compleet. Coach Ron en Jarno (vriend Samentha en samen met Wouter van Maud ook onze meest trouwe supporter) werden achter hun biertje/Radler weg getrokken en meegenomen naar de kleedkamer. Tijd voor de champagne en de playlist van Willeke. Een heuse kleedkamer polonaise volgde en Jolanda werd nog bijna gevloerd door de champagne. Tot slot nog een kleine kampioenen-afterparty in Corlaer en toen was het toch echt het einde van de dag waarop het moest gebeuren.

Volgende week volgt het echte kampioenen-afterparty-feest in onze laatste thuiswedstrijd. Dus wees welkom om mee te genieten vanaf 15:00 uur!

X