H1 wint ‘vier op een rij’

Zaterdag 10 oktober reisden wij af naar Nunspeet voor onze vierde wedstrijd, die tegen Hellas H2. Bijna het volledige team was mee. De één net gelukkig getrouwd. De ander, vakantieplannen omgezet om er toch maar bij te kunnen zijn. Een Van Mechelen moest thuisblijven vanwege een enkelblessure, de andere was gelukkig weer in topvorm. Al drie wedstrijden gewonnen, dus de sfeer zit er al goed in dit seizoen. In de auto´s allemaal een mondkapje op en zo de sporthal in Nunspeet binnengelopen. Warmlopen, inspelen en toen ging het weer los. Los? Het ging eigenlijk nog aardig stroef en snel stonden wij in de eerste set flink achter. De rust in ons spel krijgen en de fouten eruit, zei Johan. Onze speler/coach van vandaag. Zo kwamen wij in deze set nog goed terug, maar wisten het net niet af te maken in de laatste punten. Hellas pakt de eerste set met 26 – 24.

Vergeten en gewoon de tweede set in (weer Johan). Die tweede set verliep een stuk vlotter. Er komt wat ritme in ons spel. De pass komt zelfs bij Pieter in de buurt. En wij slaan een aantal ballen, lekker hard in. Vooral Jeroen scoort veel, maar iedereen pakt zijn puntjes mee: Yoeri, Johan G., Gerjan en Bort. Jan is prima aan het passen en onze servicedruk wordt beter. De wedstrijd draait onze kant op. Zeker wanneer Roeland in het veld komt voor de laatste punten in set 2. Hij begint direct goed en scoort nog een aantal mooie punten. Deze set winnen wij met 16 – 25.

In de derde set beginnen wij niet goed en staan we al snel 5 punten achter. Veerkracht hebben we al een aantal keer laten zien dit seizoen en ook nu buigen wij de boel weer om. Al moest Johan hiervoor wel zelf in het veld komen om wat ballen binnen te hakken. De coach van Hellas kon coachen wat hij wilde… het spel van Hellas werd er niet beter van. De derde set gaat ook naar NVC: 21 – 25.

Toen werd het tijd om het spelletje af te maken. De vierde set winnen wij overtuigend met 13 – 25.

Gewonnen: Vier op een rij. Daarmee staan we weer bovenaan in de stand van de competitie.

Dinsdag maar weer eens trainen. Een volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 31 oktober in Heerde. Of wordt het na de volgende persconferentie toch nog allemaal anders?

X