corona-update 

Competitiestart: protocol & maatregelen

Laatst bijgewerkt: 30-09-2020

Goed nieuws: de competitie gaat van start! Echter zijn er wel een aantal maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat dit veilig kan. We zullen er samen voor moeten zorgen dat er veilig gesport kan worden, door ons te houden aan de maatregelen en elkaar aan te spreken waar nodig.

Aangezien er op wedstrijddagen meerdere teams tegelijk aanwezig zullen zijn in de sporthal is het belangrijk dat we allemaal weten aan welke regels we ons moeten houden. Om deze reden is dan ook een coronaprotocol opgesteld. Wij vragen jullie om onderstaande informatie goed door te lezen!

 

Basisregels

Voor het betreden van sporthal Corlaer gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen als:

  • Je de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt gehad: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts.
  • Iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. 
  • Iemand in je nabije omgeving in de afgelopen twee weken positief getest is op corona. 
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten onstaan zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. 

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1.5 meter afstand te worden gehouden. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefeningen dienen sporters van 18 jaar en ouder wel 1.5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up of de teambespreking. Leden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, zowel binnen als buiten het veld niet.
Vermijd bij het sporten fysiek contact dat niet noodzakelijk is, zoals het vieren van een punt of bij een wissel. 
Geforceerd stemgebruik langs het veld, op de tribune, zoals zingen en schreeuwen in niet toegestaan.

Kleedkamers

  • Kom zoveel als mogelijk omgekleed naar de sporthal.  
  • Er mogen maximaal 8 personen tegelijk in de kleedkamer zijn, op 1,5 meter afstand. 
  • Er mogen maximaal 4 personen in de douches zijn. De middelste douche mag niet gebruikt worden. 
  • Neem al je spullen mee uit de kleedkamer naar het speelveld zodat er niets in de kleedkamers blijft liggen. 
  • Als je het speelveld bent opgegaan, probeer dan alleen terug naar de kleedkamer te gaan als het echt noodzakelijk is.

Wedstrijden & trainingen

Bij binnenkomst dient iedereen zijn/haar handen te desinfecteren. 

Wedstrijden

Zorg dat je maximaal 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig bent in de sporthal. Volg de instructies op die door de aanwezige personen worden gegeven. Deze persoon zit op de eerste verdieping in de glazen ruimte voor de kleedkamers. Daarnaast zijn er in de sporthal looproutes gemaakt: houd je aan deze routes. 

Trainingen

De regels en gebruik van de kleedkamers blijven ongewijzigd. Iedereen mag de normale routes aanhouden zoals voorgaande jaren ook gehanteerd. Denk hierbij wel aan de 1.5 meter afstand. Mochten er doordeweeks naast Heren 1 meer wedstrijden worden gespeeld, dan wordt tijdig aangeven aan de trainer/aanvoerder van het team welke kleedkamers beschikbaar zijn.

Sportcafé & tribune

De kantine en de tribune zijn gesloten, zowel tijdens trainingen als wedstrijden.

Ouders van jeugdteams van uitspelende verenigingen worden beschouwd als teambegeleiding, zij mogen als enige als toeschouwers aanwezig zijn op de tribune. De tribune is voor hen te bereiken via de trap aan het einde van de eerste verdieping.

Wanneer de overheid de regels voor toeschouwers, horeca en sportkantines versoepelt, zal dit voor onze tribune en kantine opnieuw bekeken worden.

Uitwedstrijden

Check de website van de vereniging voordat je een uitwedstrijd speelt om te zien welke maatregelen bij de vereniging gelden.
Daarnaast adviseren wij sterk om niet met 5 personen in één auto te gaan en de regels van het RIVM te volgen. Dit houdt in dat u mondkapjes draagt zodra u met personen uit een ander huishouden in de auto zit. Kinderen t/m 12 jaar zijn dit niet verplicht.

 

Uitgebreid NVC-protocol

Om alles in veilige banen te leiden zijn er ook looproutes en veranderingen in de zaalwacht. Dit is terug te vinden in ons uitgebreide protocol. Coronaprotocol NVC 3.0

 

NeVoBo-protocollen

Arbitrageprotocol
Protocol indoor volleybal

 

Vragen?

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan horen wij dit graag. Neem daarvoor contact op met Yoeri Guliker via wsnvcnijkerk@hotmail.com

X