Starten met buitensporten

We gaan weer starten!  

Als het goed is ben je afgelopen week al via de trainer of aanvoerder van je team op de hoogte gebracht dat we vanaf maandag 12 april weer kunnen volleyballen. Helaas mogen we nog niet in de zaal trainen, maar wel buiten. In samenwerking met de gemeente Nijkerk en manege Luxool worden er 2 beachvolleybalvelden opgezet op het parkeerterrein van manege Luxool aan de Luxoolseweg 25A in Nijkerk 

Aangezien er op dit moment nog steeds een avondklok geldt en er maar 2 velden beschikbaar zijn is het helaas niet mogelijk om exact via het normale schema te volleyballen. Om deze redenen zal er dan ook op maandag, woensdag en vrijdag worden getraind. In dit overzicht kan je zien wanneer jouw team aan de beurt is.  

Uiteraard zijn er ook nog wat andere regels om rekening mee te houden. Deze hebben we hieronder beschreven. We willen je dan ook vragen om dit goed door te lezen.  

Welke invloed hebben de coronaregels op onze sportmogelijkheden?  

 • Jeugdleden t/m 17 jaar en jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar mogen buiten sporten in teams, daarbij mogen zij ook wedstrijden spelen tegen teams van hun eigen club. Zij hoeven hierbij geen afstand te houden.  
 • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen op de sportaccommodatie sporten in groepjes van maximaal 4 personen, op 1,5 meter afstand. 
  Deze groepjes zijn in het trainingsschema aangegeven met een gele kleur. Omdat we hier als vereniging rekening mee dienen te houden kan het zijn dat je in het trainingsschema voor sommige teams ook meer tijd gereserveerd ziet dan voor andere teams.  
 • Sporten voor volwassenen mag enkel op een buitensportlocatie plaatsvinden in verenigingsverband.
  De beachvolleybalvelden kunnen dan ook enkel op de hierboven aangegeven momenten worden gebruikt en zijn daarbuiten NIET toegankelijk.  

Welke andere maatregelen zijn er om rekening mee te houden?  

 • Gelieve niet meer dan 5 minuten voorafgaand aan de training aanwezig te zijn. Het hek zal open zijn wanneer je hier aan komt. We verzoeken je om na afloop van de training ook weer direct naar huis te gaan en niet te blijven hangen.  
 • Er is geen kleedkamer dus zorg dat je omgekleed naar de locatie komt. Let op: het kan in deze tijd van het jaar nog best koud zijn en je speelt beachvolleybal vaak op blote voeten, zorg dus dat je warm genoeg gekleed bent. Er bestaan eventueel ook speciale beachvolleybalsokken mocht je snel zere of koude voeten hebben.  
 • Houd er ook rekening mee dat naast koud het ook geregend kan hebben en het veld dus nat kan zijn. Het is aan het team om op dat moment te beslissen om wel of niet te trainen.  
 • We willen iedereen vragen om thuis naar het toilet te gaan en thuis je flesje met water te vullen. We maken gebruik van de accommodatie van een andere vereniging en hebben daar niet zoveel vrijheden als in Sporthal Corlaer. Toiletten zijn enkel beschikbaar in nood.  
 • Afval neem je mee naar huis en laat je niet slingeren.  
 • Het veld hoeft niet op- en afgebouwd te worden, deze blijven gewoon staan. Wel willen we je vragen de ballen op te ruimen. Per veld is er één ballentas beschikbaar. De locatie voor de ballen wordt nog gecommuniceerd.  
 • De verlichting op het terrein gaat automatisch uit en ook het hek sluit automatisch, hier hoef je dus niets mee te doen.  
 • Zoals eerder aangegeven zijn de velden alleen toegankelijk tijdens de trainingstijden. Vergeten spullen kan je dus ook pas de volgende avond of op zaterdag ophalen, wees hier alert op!  
 • Als je het laatste groepje van de avond/zaterdag bent willen we je vragen het veld af te dekken met het daarvoor beschikbare net.  

Zijn er mogelijkheden op wedstrijden te spelen onderling?  

Op zaterdag is er tijd gereserveerd om onderling wedstrijden te spelen. Je mag ook onderling ruilen of een 3-kamp doen maar dit is het basisschema. Uiteraard ben je niet verplicht om hier gebruik van te maken. Graag vragen we de trainers/aanvoerders om dit onderling met elkaar af te stemmen.  

Zijn er nog vragen? Stuur dan een e-mail naar secr@nvc-nijkerk.nl 

Hopelijk tot snel & veel plezier!

X